recepten-graskaastaart

Graskaastaart

bereidingstijd 30 min bereiden

Bereidingswijze

Zo maak je overheerlijke graskaastaart!

Je kookt de eitjes eerst hard, laat ze schrikken in koud water en pel dan de eitjes af.

Snij het brood eerst in vier horizontale plakken (ja, overdwars!). Daarna snij je de korsten eraf.

Je mengt de room- en kruidenkaas door elkaar tot een glad mengsel. Dat wordt straks de buitenkant van jouw graskaastaart

Nu bouw je de taart als volgt op. Eén tip vooraf: doe dat direct op de plank, schaal of bord waar je de taart op wilt serveren.

Leg de eerste snee brood neer, dit wordt de bodem. Deze besmeer je met een dunne laag roomkaasmengsel. Daar bovenop leg je plakjes graskaas en wat alfalfa. Dan leg je er weer een snee brood bovenop, die je met pestospread en krulsla belegt.

Daarbovenop komt nóg een snee brood, die je weer met het roomkaasmengsel, plakjes graskaas en wat alfalfa besmeert. Eindig met de laatste snee brood.

Nu kan je de boven- en zijkanten van de graskaastaart met het roomkaasmengsel bestrijken. Bewaar de taart in de koelkast totdat je deze wilt serveren.

Snij de komkommer met een kaasschaaf in linten en de radijsjes in plakjes. De tomaatjes snij je in kleine partjes en de gekookte eieren elk in vier gelijke stukken. Als ‘spreekwoordelijke kers op de taart’ versier je de bovenkant en zijkant van de graskaastaart met de komkommer, radijsjes, tomaatjes, eieren, tuinkers en de overgebleven alfalfa. Dat wordt genieten!

 

recepten-graskaastaart

Benodigheden

  • 1 ongesneden meergranenbrood
  • 100 gram gesneden graskaas
  • Halve komkommer
  • Krop krulsla
  • 10 radijsjes
  • Bakje pestospread
  • Bakje alfalfa pittig
  • Bakje tuinkers
  • Bakje tomaatjes
  • 3 eieren
  • 300 gr roomkaas
  • 200 gr kruidenkaas

Meer recepten

Volg ons op:

      Benieuwd naar de verkooppunten aan huis? Klik hier